Legemidler bryter ned kroppen for magnesium, og øker risikoen for sykdom

Er det legemidler som gjør deg syk?

Er det legemidler som gjør deg syk? Forskning viser at populære reseptfrie medisiner kan tømme kroppen din for magnesium, noe som fører til en farlig mangel og potensielt sykdom. Selv FDA har blitt tvunget til å innrømme at protonpumpehemmere – populære legemidler som brukes til å behandle overflødig magesyre – er en trussel for menneskers helse, spesielt når de brukes i lange perioder.

Å ta protonpumpehemmere, eller PPI, kan regelmessig føre til magnesiummangel, og til slutt et hvilket som helst antall sykdommer relatert til lave magnesiumnivåer. PPI er ikke de eneste stoffene som kan påvirke næringsstatusen negativt. det er mange populære stoffer som kan rane kroppen din av essensielle næringsstoffer som kalsium og B-vitaminer. Denne informasjonen er selvfølgelig nesten aldri delt med pasienter. Og hvor det er næringsdefekt, er det dårlig helse.

Ikke rart så mange amerikanere er på flere reseptbelagte legemidler.
Vanlig OTC-medikament forårsaker næringsdefekt

Vanlig reseptfrie-medikament forårsaker næringsdefekt

PPI er lett tilgjengelig som et reseptfritt alternativ for folk som ønsker å behandle sure oppstøt eller Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). Som Healthline forklarer, jobber PPI ved å forhindre eller redusere mengden syre som produserer magen. Dette skal bidra til å forhindre halsbrann og gi kroppen din tid til å helbrede.

Mens vanlige medisiner betrakter PPI som «trygge», utstedte FDA en offentlig sikkerhetsmelding i 2011 etter at PPI-bruk var knyttet til magnesiummangel – noe som kan forårsake ødeleggende helseeffekter. Disse inkluderer uregelmessig hjerteslag, kramper, muskelspasmer og andre langsiktige konsekvenser. Den eneste måten å løse PPI-relatert magnesiummangel er å stoppe medisinen.

Som kilde notater, hevder FDA at PPI er trygge så lenge de blir tatt «som angitt». Men som rapporter fra Healthline, er bare PPI-er beregnet på å bli tatt i to uker, og kommer i lavere doser enn på resept.

Tjue prosent av voksne undersøkte innrømmer ikke å følge instruksjonene på reseptfrie-medikamentetiketter. «Trygt» er et relativ begrep.

Magnesiummangel forårsaket av PPI kan være livstruende, men de fleste kan aldri vite at de er mangelfulle. Med alle ting er det ulike nivåer av mangel. Et livsforløp på lavt magnesium kan forårsake mange helseproblemer som aldri direkte tilskrives næringsstatus.

Som Dr. Mark Sircus forklarer, er magnesiummangel et verdensomspennende problem. Selv moderate økninger i magnesiuminntak kan i stor grad redusere risikoen for hjerteinfarkt og slag i sårbare populasjoner. Studier har også vist at lavt magnesiuminntak kan ha negative effekter på mental helse, hormonfunksjon og blodsukker.

Legemidler bryter ned kroppen din

Magnesium er ikke det eneste næringsstoffet PPI kan berøve deg for. Som rapporter fra Harvard Health Letter kan PPI også forstyrre kroppens evne til å absorbere vitamin B12. B12 er nødvendig for å opprettholde sunne nerveceller og produsere røde blodlegemer, RNA og DNA. Det hjelper også kroppen til å konvertere sukker til energi, bruke jern bedre og mye mer. PPI kan også føre til lave kalsiumnivåer. Kalsium er viktig for beinhelse og spiller også mange viktige roller i kroppen.

PPI er ikke den eneste medisinen som kan tømme kroppen din av viktige næringsstoffer. Cortikosterioder kan også forårsake mangler i magnesium, kalsium og B12.

Det populære diabetesmedikamentet metformin er knyttet til lave nivåer av folat (et annet B-vitamin) og B12. Statiner forstyrrer også produksjonen av enzymet CoQ10, som er nøkkelen for friske celler.

Mange vanlige medisiner kan ødelegge kroppen din av viktige næringsstoffer. Dette i sin tur kan føre til en rekke symptomer – men i mange tilfeller er effektene og kildene til næringsdefekt aldri knyttet til deres egentlige årsak. Legemidler kan forårsake «medikament-indusert næringsuttømming» gjennom en rekke mekanismer, men mangler kan gå ubemerket i lange perioder

. Og dessverre synes moderne medisin å ha kastet god ernæring ut av vinduet.

Kilde: Pharmaceuticals deplete your body of magnesium, increasing your risk of disease

Relaterte innlegg

You May Also Like