aromaterapi

Aromaterapi – Behandling

Aromaterapi – Behandling

Aromaterapi er bruken av essensielle oljer fra planter for helbredelse og har i fra tidligere kulturer vært kjente for å kunne bekjempe bakterier og virus, til å lege sår, kvikke oss opp eller få oss til å slappe av.

Aromaterapi er i dag mest kjent gjennom massasje, som en behagelig avslappende behandlingsform. Mindre kjent er det at det er en fellesbenevnelse for ulike bruksmåter av eteriske oljer til behandling av ulike fysiske og psykiske tilstander. Aromaterapi kan opprettholde og fremme en god helse og velvære. Gi oss et overskudd til kropp og sjel, og dermed kan vi lettere takle hverdagens jag og stress.

Bruksområder for aromaterapi.

Aromaterapi er en terapiform som er meget godt egnet til bekjempelse av bakterier, virus og sopp. Kan mange ganger være et alternativ til antibiotika behandling. Aromaterapi kan blant annet brukes i forebyggende helsearbeid, og til behandling i bad, til bruk i duftlamper, til kompresser, omslag på sår og lignende. De eteriske oljene har en god virkning på oss både fysisk og psykisk og øker blod og lymfesirkulasjonen, løser opp stiv muskulatur og gir en mykere og smidigere hud. En kombinasjon mellom skolemedisin og aromaterapi kan gi svært gode resultater. Aromaterapi er bl.a. spesielt egnet ved stressrelaterte sykdommer, hormonelle problemer, reumatiske plager, smerter i muskler, angstproblemer, fordøyelsesbesvær, under og etter graviditet og ved depresjoner. Bruk av rene eteriske oljer direkte på huden krever kunnskap om oljene da de kan forårsake hud- irritasjoner, for eksempel kløe, svie, blemmer eller allergiske reaksjoner. De blandes derfor som regel ut i baseoljer.

Hvor mange behandlinger trenger man ?

For et spesielt helseproblem trenger man ofte flere behandlinger, avhengig av hvor lenge man har hatt problemet og kroppens helbredende evner individuelt. Alternativdoktoren tilbyr tilrettelegging og behandling med aromaterapi i forskjellige former. Ta kontakt hvis du er interessert i å vite mer.
Som en avstressende og avslappende behandling kan man ta aromaterapi, når man føler for det.

Alternativdoktorens eteriske oljeblandinger.

Alternativdoktoren har utviklet egne blandinger med eteriske oljer som kan brukes til bekjempelse av bakterier, virus, soppinfeksjoner og tannkjøttbetennelse m.mer. disse produktene finner du i nettbutikken.

 

Har du spørsmål angående aromaterapi eller hva jeg kan tilby av aromaterapi behandlinger så ta kontakt på mobil: 90 16 04 22

Om Behandlingsreaksjoner

Når en starter med alternativ behandling, settes en rekke prosesser igang i kroppen vår. Behandlingens mål er å rette opp de grunnleggende årsakene til dine plager, sykdommer og å stimulerer til økt fysisk og psykisk kapasitet slik at dine egne selvhelbredende krefter blir igangsatt til å gjenopprette den naturlige balanse.
Dette er i seg selv energikrevende og vi kan oppleve å bli trette, og i noen tilfeller en forbigående forverring av symptomene vi behandler. Eks. kan være svettetokter, kvalme, utrensking, lett depresjon o.s.v. Dette er naturlige konsekvenser av at de aktuelle organer blir aktivert. Det er derfor viktig at en ikke avslutter behandlingen på dette tidspunkt men tar kontakt med Alternativdoktoren hvis en er i tvil.