Hjelp for høyt blodtrykk med alternativ medisin

Hjerteproblemer hjelp med alternativmedisin

Hjelp for høyt blodtrykk med alternativ medisin

Snu og fjern årsaken til høyt blodtrykk med alternativ medisin  slik at du unngår mer alvorlige tilstander.

Høyt blodtrykk er ett av de største helseproblemene i den vestlige verden. De fleste som har høyt blodtrykk, føler seg ikke syke. Høyt blodtrykk er heller ingen sykdom i seg selv, men er nært knyttet opp mot livsstilsykdommer som hjerteinfarkt og andre hjerte- og karsykdommer, diabetes og fedme. Det antas at ca. 15 % av den voksne befolkningen i Norge har en behandlingstrengende høyt blodtrykk, og 7-800 000 mennesker står på blodtrykkssenkende behandling.

Årsak

Høyt blodtrykk kan ha flere årsaker. Enkelte er livsstilsrelaterte, mens andre skyldes sykdommer.

Røyking og unormalt stort alkoholinntak er to risikofaktorer for høyt blodtrykk. Fedme og høy BMI er negativt for blodtrykket. Det gjelder også lite fysisk aktivitet og høyt saltinntak.

Det er ulike sykdommer som kan gi høyt blodtrykk. Nyrene er svært sentrale i blodtrykksreguleringen, og har man nyresykdommer, er man i en risikogruppe for å få høyt blodtrykk sekundært til dette. Noen har sykdommer som endrer hormonbalansen i blodet som også kan gi høyt blodtrykk.

Behandling

Hvis du har høyt blodtrykk i flere år, øker risikoen for hjerneslag, hjerteinfarkt og hjertesvikt. Også nedsatt nyrefunksjon sees ofte etter mange år med for dårlig kontrollert blodtrykk. Dette gjelder også om en person har moderat forhøyet blodtrykk.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *